ARFA.cz – Argumenty & Fakta

Nehorázné! Etický panel České televize rozhodl: “Babiš je debil!” Šokující soud nad vulgárním příspěvkem České televize. Tentýž orgán kývl na poplivání památky Lidic.

Autoři reportáže s ministryní práce Janou Maláčovou (ČSSD) v pořadu 168 hodin se prý nedopustili etického pochybení, když tajně nahráli a zveřejnili soukromou poznámku ministryně, že je její nadřízený premiér Babiš debil. Rozhodl o tom tzv. Etický panel České televize, obskurní uskupení, vynořivší se z bažin Kavčích hor.




Ministryně Maláčová, kterou si tajně nahrál štáb pořadu 168 hodin

“Jde o jednu z nejobludnější kauz České televize. Tady si ale nikdo nepřipouštěl, že by za to mohly padat nějaké testy, dokonce Noře Fridrichové gratulovali, jak se jí to pěkně povedlo,” řekl deníku Arfa.cz zdroj ze zákulisí České televize.


Podle naučného slovníku je význam slova “debil” člověk trpící debilitou nebo slabomyslný člověk. Intelektuální schopnosti debila se pohybují na úrovni zhruba desetiletého dítěte. Synonyma slova “debil” jsou: blb, blbec, vůl, idiot, kretén, dement, pitomec, hovado, magor.


Ministryně se za použitý výraz neomluvila. Stanovisko panelu ZDE.


loading…

Nahrávku pořídil štáb pořadu 168 tak, že tajně nahrál ministryni práce Janou Maláčovou. Nahrávka pak byla odvysílána.


„To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout. To je debil!” uvedla ministryně Jana Maláčová (ČSSD) po rozhovoru s Českou televizí. “Hehe! Hýk! Hýk!” reagoval předimenzovaný štáb České televize.


Kde se vzal, tu se vzal panel

Etický panel České televize je poradním orgánem generálního ředitele Petr Dvořáka. Panel má pět členů. Jedná výhradně na základě zadání, která obdrží od generálního ředitele České televize. Etický panel byl ustaven podle Kodexu České televize na jaře roku 2004.


Jeho členoví jsou tito: Petr Brod (novinář, Süddeutsche Zeitung, BBC), Richard Hindls (statistik, ekonom, bývalý rektor VŠE), Petr Holubec (bývalý šéfredaktor ČTK), Václav Pačes (biochemik, bývalý předseda Akademie věd a předsedou dozorčí rady ČEZ), Nikolaj Savický (kunsthistorik a novinář).


loading…

Tento obskurní orgán vydává asi dvě usnesení ročně. Všechna končí slovy: “Nedošlo k porušení kodexu České televize”.

Naposledy (před Babiš je debil) padl stejný verdikt o šílené reportáži České televize, kde byl v pořadu Reportéři ČT popliván odkaz Lidic. Novinářské selhání tu bylo zcela nezpochybnitelné a podložené mnoha důkazy.



Podpisy členů Etického panelu pod rozhodnutím, že lživá reportáž o Lidicích “V předvečer tragédie” byla zcela v pořádku.


Česká televize se dlouhodobě politicky vymezuje proti prezidentovi a premiérovi. Nyní se vyžívá v šíření paniky kolem údajné pandemie koronaviru, když denně zahlcuje diváky falešnými údaji o počtu nakažených. Motivem této hysterie může být snaha České televize uškodit současné vládě.


Za pořad 168 hodin plně odpovídá Nora Fridrichová, která ho moderuje a působí zde i jako dramaturg. Nora Fridrichová je bývalá manželka vedoucího programů České televize Milana Fridricha, nyní je manželkou elitního sportovního redaktora Roberta Záruby.


Zdroj: Etický panel ČT





V této době cenzury sociálních sítí je nutno zůstat v přímém kontaktu

You’ve been successfully subscribed to our newsletter!