ARFA.cz – Argumenty & Fakta

Kníže Karel: “Já roušku nenosím a hranice bych nechal otevřené”. Mrazivá slova usínající sluníčkářské legendy. A mezitím… Přívaly nenávisti, která se šíří víc, než virus

Ne všichni z Demobloku plivou žluč na prezidenta a premiéra ohledně jejich boje proti koronaviru. Karel Schwarzenberg, bývalá ikona Zelených, TOP 09 a nyní Pirátů, to pojal po svém. A nutno dodat, že z toho až mrazí.



“Lepší hranici zavřít, než se na ní nechat upálit.”

“Já roušku nenosím. Buď se nakazím, nebo ne. A když se nakazím, tak se buď nevyléčím… No, to by byl ve dvaaosmdesáti letech očekávaný výsledek. Tak proč se mám bát?” řekl Karel Schwarzenberg v rozhovoru pro Deník N, který je určen protivládně a rusofobně smýšlející čtenáře.

“Virus je už tak rozšířený po celé zemi, že se ptám: Proč musí být uzavřené hranice? Podle mě by mohli být klidně otevřené,” říká Schwarzenberg, který patří vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu do nejohroženější skupiny v souvislosti s nemocí COVID – 19, kterou způsobuje koronavirus.




Fischer: Roušky z Číny jsou vlastizrada

To poražený kandidát na prezidenta Pavel Fischer (64), senátor (Kunratice, Chuchle, Libuš, Slivenec…), se s tím nepáře a označil přijetí pomoci milionů roušek za vlastizradu.

“Klanět se čínským rouškám koupeným za české miliardy hraničí s vlastizradou- V čase ohrožení zdraví lidí se nechutně hraje o mocenský vliv v naší zemi,” napsal Ficher na twitteru.


Senátor Fischer na Twitteru

Projev prezidenta Zemana

Nenávist je horší než virus

Tomáš Etzler, sluníčkář

Ideologický kolega senátora Fischera, novinář Tomáš Etzler (56, starší bratr herce Miroslava Etzlera) dotáhl nenávist do krajnosti – i když tady, jak vidno, zřejmě žádné meze nejsou.

O prezidentovi Miloši Zemanovi, který domluvil dovoz milionů roušek z Číny, napsal:



„Troska opovrhovaná všemi s mozkem v hlavě. Protoplazma držená při životě veksláky, ruskými agenty a fašisty. Proč mu nepomůže jeho dcera, manželka? Podle pohybů se pochcal i posral,“ svěřil se Tomáš Etzler.


Výplod sluníčkáře Etzlera o prezidentovi Zemanovi na Twitteru. Psáno zřejmě po dlouhé noci

Těžká doba

Je to zkrátka těžká doba, ale i tou se dá projít lehkou nohou. Každopádně přístup sluníčkářské ikony Karla Schwarzenberga odhaluje mnohé.




Názor s otevřenými hranicemi je totožný s oficiálním postojem Evropské unie.

Odmítání roušky (pro mnohé symbol AntiBabiš) zas souzní v přístupem ve Velké Británii, Francii, Německu, Nizozemí, USA…

Což je jen důkaz toho, že základním obrazcem politiky je kruh.