ARFA.cz – Argumenty & Fakta

Jejda! Primátor Prahy pan Hřib pomlouval Čínu v Německu. Když lezete do postele, tak s Tchaj-wanem, vyprávěl Němcům, kteří si ťukali na čelo. Berlín slaví 25 let partnerství v Pekingem, obchod jen kvete

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v německém nedělníku Welt am Sonntag varoval před unáhleným uzavíráním smluv s Čínou. “Radím ván dvakrát si rozmyslet, než s tak nespolehlivým a riskantním partnerem vlezete do postele,“ varoval Hřib zmateně.

Německo přitom obchoduje s Čínou až se hory zelenají. Čína je největším německým obchodním partnerem, dvakrát větším než v případě Velké Británie a tříkrát větším než Francie.


Berlín slaví 25 let partnerství s Pekingem na náměstí Breitscheidplatz

Německé hlavní město Berlín nedávno oslavilo v Pekingu 25 let partnerství. Starosta Berlína Michael Müller (SPD) odcestoval do Pekingu s velkou delegací. Berlíňané oslavili přátelství s Pekingem na Breitscheidplatz s bílým drakem a tanečníky.



Primátor Hřib nedávno šokoval veřejnosti, když kvůli jeho nerespektování pravidel Čína vypověděla sesterskou smlouvu mezi Prahou a Pekingem. Hřib odmítl ve smlouvě zmínku o “politice jedné Číny,” který bývá pilířem čínských dohod. Čína ho nepoužívá vždy, ale v případě Prahy ano – Hřib rád věší na radnici vlajku Tchaj-wanu (odstržené čínské provincie) a Tibetu.

Již nyní je škoda na investicích, kterou pan Hřib způsobil české republice, odhadována na desítky miliard korun.


Podle aktuálních informací se Hřib chystá uzavřít partnerství Prahy a Taj-pejem, tedy hlavním městem odtržené čínské provincie Thai-wan. Tato provokace ponese další následky.

Částí veřejnosti nejen české, ale nově již také německé, je pražský primátor Hřib (Piráti) nyní považován za podivínského xenofoba. Čeští Piráti jsou přitom klonem německých Zelených, kteří jsou v Německu úspěšní.