ARFA.cz – Argumenty & Fakta

To je děs! Vzpoura migrantů v táboře Moria, největším na světě. VIDEO. Ohnivé peklo. 30 tisíc migrantů, mnozí nakažení koronavirem bránili hasičům hasit, pak se rozprchli po okolí. Válka s místními obyvateli. Přesun do Evropy

Třináct tisíc migrantů prchlo z tábora Moria na ostrově Lesbos poté, co zde založili devastující požár. Tábor by zasažen desítky případu pandemie koronaviru. Z Tábora zbylo spáleniště, nakažení migranti bloudí po okolí. Německé vedení Evropská unie je přesunuje do Evropy.



Strašlivý požár migrantského tábora Moria. Na snímcích migrantů vidíme, že jsou mezi nimi i ženy a děti, ale drtivou většinu tvoří mladí muži v plné síle.

Plameny srovnaly tábor se zemí. Policie vyšetřuje, zda by požár byl založen migranty a jak se na něm podílela organizace Lékaři bez hranic.

Asi 40 hasičů bojovalo včera a dnes s ohněm v táboře Moria. Podle očitých svědků jim migranti bránili v hašení. Když se ale požár rozhořel tak, že bylo jasné že vše zničí, migranti se rozprchli po ostrově.


Policie zablokovala silnice z tábora, aby zabránila migrantům vstoupit do blízkých vesnic. Mnozí se pokusili vniknout do přístavního města Mytilene, ale zabránila jim v tom policie a místní domobrana. Na okolní polích a v lesích pak spaly tisíce migrantů.

Zatím se podařilo pochytat asi tři tisíce migrantů, mnozí jsou nakaženi koronavirem.


Třináct tisíc migrantů se rozprchlo po požáru po ostrově

Migranti z Morie zaplavili okolní pole a lesy. Míří do přístavů

Požár zničil všechno

Na ostrově zuří válka

Místní obyvatelé vytvořili domobranu a bránili migrantům projít přilehlými vesnicemi. Dochází k mnoha potyčkám, formují se jednotky a jakési malé armády. Životy místních obyvatel jsou díky nečinnosti a pokrytectví Evropské unie v troskách. Na Lesbos a přilehlé ostrovy proudí stovky migrantů měsíčně.


Požáry v táboře Moria vypukly na více než třech místech, uvedl místní státní hasič Konstantinos Theofilopoulos státní televizní stanici ERT. Potvrdil, že migranti bránili hasičům, kteří se snažili plameny zvládnout.


Obyvatelé Lesbosu vytvořili domobranu



Vzpoura migrantů

Úřady daly tábor Moria do karantény minulý týden poté, co byl somálský migrant pozitivně testován na koronavirus. Je potvrzeno 35 případů, ale testování bylo teprve na začátku. Požáry vypukly poté, co se někteří z 35 nakažených migrantů odmítlo přestěhovat do izolace.


Migranty podle svědků organizuje nezisková organizace Lékaři bez hranic, která údajně stála i za opakovanými a násilnými pokusy o přechod hranic. Není vyloučeno, že požár nějak souvisí s touto kontroverzní organizací, která je některými zeměmi označována jako podporující terorismus.

Organizace Lékaři bez hranic je štědře dotována státy i soukromými subjekty. Má výjimečný přístup do médií hlavního proudu, která podporují masivní migraci a zaplavení evropského kontinentu lidmi z Afriky a Blízkého východu.


Ostrov Lesbos je asi 20 km od tureckých hranic



Německé vedení EU už tahá migranty do Evropy

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová uvedla, že hlavní prioritou je „bezpečnost těch, kteří zůstali bez přístřeší“. Tento výrok plně ukazuje pokrytectví a proradnost Evropské Unie. Prioritou by přece měla být být bezpečnost a zdraví místních obyvatel.

Evropská komisařka pro vnitřní věci Ylva Johansson již nechala uvolnit finance na přesun 400 migrantů z tábora Moria na pevninu do Řecka. Odtud budou zřejmě deportováni do Evropy. Přesouvaní migranti jsou údajně děti a náctiletí. Podle svědků jsou však mezi nimi i 30letí mladí muži v plné síle.


Německý ministr zahraničí Heiko Maas popsal požár jako „humanitární katastrofu“ a vyzval k „distribuci uprchlíků mezi státy, kteří jsou ochotni přijmout do Evropské unie“.

Předseda vlády německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Armin Laschet nabídl, že „přijme tisíc 000 uprchlíků“.


Turecko tlačí migranty do Řecka i po pevnině



Obrovský význam tábora Moria

Uprchlický tábor Moria ležel severovýchodně od Mytilene, hlavního města Lesbosu. Byl největším migrantským táborem svého druhu na světě, žilo tu až 13 tisíc migrantů, podle některých odhadů až 30 tisíc.

Asi 70% migrantů v táboře bylo z Afghánistánu. Tato země je v troskách především kvůli invazi vojáků USA z rozkazu bývalého prezidenta Obamy, nejkrvavějšího prezidenta USA v dějinách.


Řecké ostrovy u tureckých hranic se mění v jeden velký uprchlický tábor. Řecká vláda zde buduje nové tábory. Místní obyvatelé se bouří a útočí na stavební stroje.


Migranti z Morie: Mladí muži v plné síle



My to zvládnem?

Uprchlická krize nevídaných rozměrů vypukla poté, co Spojené státy vyvolala v řadě arabských zemí tzv. “barevné” (uměle vyvolané) revoluce. Mnoho zemí tak bylo uvrženo v chaos a válku. Později zřejmě došlo k tajné dohodě mezi USA a Německem, když v roce 2015 německá kancléřka pozvala migranty do Německa (do Evropy).

Od roku 2015 se dostalo do Evropy odahem asi pět milionů migratů.

Věta “My to zvládnem” od kancléřky Merkelové je jakýmsi hořkým historickým zlomem mezi Evropou národů a Evropou islámistů. Dochází k nevratnému zničení kultury starého kontinentu. Merkelová bylo považována za nejvlivnější ženu světa.