Česká televize manipuluje s fakty: Jak se z Waffen SS Vlasovců stali po zásahu politruka “ruští kozáci”. Kdo tedy vlastně v Zákřově brutálně mučil a upálil 19 místních mužů? Vraždící bestie – a pak “osvoboditelé Prahy?”


Ještě v roce 2012 Česká televize informovala o masakru v Zákřově jako o zločinu spáchaném Vlasovci a Gestapem. Loni o téže události tak, že masakr provedli ruští Kozáci. Jak to tedy bylo – a kdo to vlastně je, ti “ruští kozáci”?



Úvodem je třeba zdůraznit, že Česká republika upadá do absolutní kontroly a vlivu americké státní moci a na ni napojené soudruhy z Evropské unie (Německo).

Příklad posunutí významu slov kauze zákřovského masakru je jen jeden z mnoha. Patří mezi ně i absurdní tvrzení, že se “Praha osvobodila sama”, nebo že “Válka skončila 8. května.”


Jak Česká televize manipuluje s fakty. Je to učebnicová ukázka

Text vlevo: Masakr spáchali nacisté. To je jakž takž v pořádků, protože Vlasovci spadali pod Waffen SS, tedy nacistickou armádu. Text vpravo je lživý. Ruští kozáci nebyli ruští, ale ukrajinští či přesněji etničtí.



Česká televize účelově přepisuje české dějiny způsobem, až z toho mrazí. Posunem od “německých vojáků” z roku 2012 se ČT dostala k “ruským kozákům” – jako by chtěla vyvolat dojem, že v Zákřově vraždili Rusové.



Waffen SS Vlasovci vypálili na Moravě několik vesnic. Pak odjeli osvobozovat Prahu.



Fakt: Vlasovci spáchali masakr v Zákřově

Je historickým faktem, že v Zákřově brutálně umučili a pak upálili 19 mužů příslušníci jednotek Waffen SS Vlasovci. Vypovídá o tom historik Filip Žáček, předseda Iniciativy pro podporu vypálených obcí, místní pamětníci, Roman Cílek v knize “Když umírá Bestie”, historik Oldřich Sládek, zmiňuje je deník Otty Wolfa, Žida, který se v Zákřově skrýval před Němci.


Symbol masakru v Zákřově: Plačící místní ženy

Zcela lživý text na stránkách České televize: Nešlo o “Ruské kozáky, kteří spolupracovali s německými jednotkami.” Vraždili vojáci německé armády Waffen SS ROA (Vlasovci).


Zobrazit náhled(otevře se na nové záložce)


Waffen SS Vlasovci, kteří na konci války řádili v Zákřově a okolních vesnicích byly brutální bestie z praporu Feuermittel, který vycvičil generál Helmuth von Pannwitz, chráněnec Heinricha Himmlera, říšského vůdce SS, šéfa gestapa a organizátora hromadného vyvražďování Židů.



Waffen SS Vlasovci: Bestie, kterými opovrhovali i Němci

Krutost Vlasovců, vpuštěných do bojů až na konci války, pobuřovala i esesáky. Do Vlasovovi armády patřila i 29. granátnická divize SS (1. ruská), která se pod vedením Bronislava Kaminského zapojila do bojů během Varšavského povstání. Jejich hlavní činností bylo vraždění, znásilňování, vypalování vesnic a hromadění nakradeného majetku.


V řadách Vlasovovy ROA sice působili i záporožští (ukrajinští) kozáci, kteří nebyli nikdy součástí Rudé armády. Byli to etničtí kozáci, kteří přeběhli k Wehrmachtu. Mluvit o nich jako o “ruských kozácích” je odpudivá nehoráznost.


Čtěte též:
To snad ne! Odpůrkyně sochy maršála Koněva klade věnce k pomníku nacistického generála. Prý to byl skutečný hrdina

Krvavá oslava narozenin Adolfa Hitera

V úterý 18. dubna večer obsadili vojáci Waffen SS Vlasovci Zákřov. 20. dubna 1945 slavili Hitlerovy narozeniny. Vlasovci se opili, navečer zbité muže ze Zákřova odvezli do blízké osady Kyjanice, střelili je do týlu, jejich těla hodili do boudy, tu polili benzinem a zapálili.


Mučení a poprava místních nevinných lidí může být chápána jako “dárek” k vůdcovým narozeninám. Adolf Hitler však spáchal deset dní poté, 30. dubna 1945, sebevraždu v bunkru pod Berlínem.


Pár dnů po osvobození, 12. května, byly ze spáleniště vyzdviženy ostatky zavražděných, přivolaný lékař konstatoval, že většina kostí byla ještě před smrtí zlámána, někteří muži byli patrně upáleni zaživa.


Čtěte též:
Zapomenutý masakr 21 povstalců na Pražském Hradě: V Jelením příkopě Němci zaživa párali zajaté Pražany. Poslední den války, po podpisu pražské kapitulace. Mrazivý příběh a vzpomínka paní Jiřiny, sestry popraveného

Zdroje: Česká televize, Aeronet, Paměť národa





close
Arfa.cz: Aby ti už neunikl žádný příběh